Skip to main content

Enter
Digital
Art

Alles wat je moet weten over NFT’s en Digital Art.

All you need to know

Sinds eeuwen zijn we druk het verzamelen van spullen. Of het nou gaat om theepotten, sport memorabilia, flippo’s, Pokemon kaarten of kunst, we zijn er gek op! En deze verzamelwoede heeft zich sinds kort op grote schaal verplaatst naar het internet. De opkomende blockchain technologie heeft het namelijk mogelijk gemaakt om deze verzamelobjecten nu ook digitaal te verkopen. Dat gebeurt in de vorm van een NFT.

Vóór 2021 was de afkorting NFT voor de meeste mensen waarschijnlijk niet iets dat ooit ter sprake kwam in de dagelijkse conversatie. Maar nu duikt het op in de krantenkoppen, en veel zelfs, over digitale kunstwerken, waarvan veel stukken voor enorme bedragen worden verkocht. Dus wat is een NFT? In principe is het de meest recente rage uit de cryptocurrency wereld en het is de afgelopen maanden geëxplodeerd. Een NFT kan worden omschreven als een cryptografisch token dat een activum op unieke wijze definieert.

Het kan zowel een digitaal goed vertegenwoordigen, zoals een afbeelding, maar het kan ook reële goederen traceren, zoals een huis of auto, of een liedje, bijvoorbeeld. Omdat je activa uniek kunt definiëren, betekent dit dat je ook de eigendom van die activa kunt aantonen, en bovendien hun authenticiteit kunt bewijzen. Een niet-fungibel token (NFT) is een eenheid van gegevens die is opgeslagen op een digitaal grootboek, een zogenaamde blockchain, die een digitaal goed certificeert als uniek en dus niet uitwisselbaar.

NFT’s kunnen worden gebruikt om items zoals foto’s, video’s, audio en andere soorten digitale bestanden te vertegenwoordigen. Terwijl kopieën van deze digitale items voor iedereen te verkrijgen zijn, worden NFT’s bijgehouden op blockchains om de eigenaar te voorzien van een bewijs van eigendom dat los staat van het auteursrecht. Je vraagt je misschien af waarom we niet-fungibele tokens nodig hebben om activa uniek te kunnen traceren? Het probleem met ‘reguliere tokens’ zoals Bitcoin is, dat ze deelbaar zijn en onderling verwisseld kunnen worden.

Let’s bring your collection into the digital world of art

We willen deze eigenschap niet voor het traceren van unieke activa. Dit zou betekenen dat je jouw digitale afbeelding of fysieke auto kunt verdelen in verschillende tokens en deze kunt distribueren. Dat zou het hele doel van niet-fungibele tokens teniet doen, omdat u slechts één token wilt hebben die naar één enkel goed wijst. NFTs zijn als ruilkaarten In de echte wereld zijn goede voorbeelden van niet-fungibele activa onder meer ruilkaarten (denk aan Pokémon kaarten) en vliegtickets. Hoewel twee vliegtickets er hetzelfde uitzien, hebben ze elk een andere bestemming, een ander stoelnummer en een andere klasse, wat betekent dat ze niet onderling verwisseld kunnen worden.

NFT Art Productions

Wij zijn een mediabureau gespecialiseerd in het werken met artiesten en het maken van NFT’s.

It’s time to take matters into your own hands and enter the digital world!

Sinds het begin van “het crypto tijdperk” zijn we bezig om het meeste uit deze nieuwe wereld te halen. Sinds de komst van NFT’s en de mass adoption die het laatste jaar heeft plaatsgevonden hebben we ons volledig toegelegd op het helpen van artiesten en kunstenaars. Wij helpen jou om je kunst digitaal aan te bieden en helpen je om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hoe werkt het…?

Jij bent als kunstenaar druk met het maken van kunst in jouw vakgebied. Door de komst van NFT kan je deze kunst dus nu online aan een groter publiek verkopen zonder dat hier eindeloos veel kopieën van komen. Heb jij nou een kunstwerk waarvan je denkt dat deze het in de online space goed zou doen dan kunnen wij je helpen.

Let’s create NFT’s from your artwork. It’s easy, you’ll see!

Het proces gaat als volgt:

Wordt er een kopie van jouw kunstwerk verkocht, dan betalen mensen dit met Ethereum. Dit is zoals je eerder hebt kunnen lezen de digitale cryptomunt om NFT’s mee te kopen. Deze Ethereum wordt door de koper van jouw kunstwerk betaald waarna de betaalde Ethereum in jouw eigen crypto wallet komt.

Wat wij voor jou doen is het maken van jouw persoonlijke crypto wallet zodat je betalingen kunt ontvangen van mensen die jouw NFT willen kopen. 

We maken, in overleg met jou, een aantal kopieën van jouw digitale kunstwerk (minten). Daarbij beheren wij jou online crypto wallet. Dat betekend twee dingen. Elke keer dat jou kunstwerk van hand ruilt nadat je het hebt verkocht krijg je hierover royalties. Wij houden jou op de hoogte hoe het hiermee gaat. Ten tweede regelen wij de transacties vanuit jouw wallet wanneer jij dat wil. Dus, wil jij jezelf uitbetalen vanuit je wallet (van Ethereum online naar euro’s op je rekening) dan regelen wij dat voor je.

Je komt met een digitale kopie van je kunstwerk bij ons. We plannen een intake om te overleggen wat je wil met dit kopie, hoe vaak je deze wil aanbieden en de richtprijs. Uiteraard kan je op ons advies als experts rekenen bij het bepalen van deze insteek. Vervolgens zullen wij voor jou een digitale crypto wallet maken. Als je jouw kunst verkoopt, wil je immers ook betaald worden toch?! Vervolgens zullen wij jouw digitale kunstwerk “minten”. We maken er een NFT van. Op dat moment is jouw kunstwerk dus een NFT maar om deze aan te kunnen bieden zijn er nog verschillende vervolgstappen nodig. Zo zullen we jouw kunstwerk aan moeten gaan bieden op een platform waar mensen NFT’s kunnen kopen. Er zijn verschillende platforms over de hele wereld die dit doen. Wij zullen in samenspraak met jou bepalen waar we de kunst zullen gaan aanbieden en dit (vrij technische) proces voor jouw vervolgens doorlopen. Op het moment dat dit klaar is, kunnen mensen biedingen gaan plaatsen op jouw digitale kunstwerk.

Een klein rekenvoorbeeld voor je. Zo zou het er uit kunnen zien.

Stel je hebt een kunstwerk waarvan je een NFT wil laten maken. Voor het maken van een NFT betaal je op verschillende momenten in het proces gas fees. Deze fluctueren maar komen gemiddeld uit op €125,-.

We besluiten bijvoorbeeld om 5 NFT’s uit te geven van jouw kunstwerk. Deze bieden we aan voor €300,- p/s. Voor elke sale die je maakt hanteren wij een service fee van 10%.

Je betaald dus eenmalig €125,- en verkoopt je kunst voor €1500,- aan Ethereum. Je ontvangt hier uiteindelijk dus Ethereum ter waarde van €1375,- voor.

Daarnaast ontvang jij nog 7% royalties voor elke keer dat je NFT opnieuw verkocht wordt. Dit betekent dat je winst bovenop de €1350,- nog eens honderden, misschien wel duizenden euro’s kan worden.

Meer weten?
Neem contact met ons op!

Contact